Vrijdagavond 6 juni organiseert de Vereniging Bierproeven een proefavond waarin de brouwerij Val-Dieu centraal staat. Val-Dieu is het enige abdijbier dat net als de beroemde tappistenbieren voor 100% op de abdij zelf wordt gebrouwd. De ontwikkelingen van de brouwactiviteiten waren oorspronkelijk om het water drinkbaar te maken, waardoor ze ziektes zoals cholera buiktyfus en dysenterie voorkwamen. Gedurende vele eeuwen werden de levende gisten en het gistingsproces bestudeerd. Ze hebben de productie van het bier geraffineerd door spéciale recepten te ontwikkelen. Vandaag zijn de bieren van Val-Dieu geïnspireerd op de originele recepten van de monniken. De brouwerij is trouw aan de traditie van de nagisting in de fles. De bieren zijn originele Belgische abdijbieren, zonder toevoeging van aroma’s of kruiden en gebouwd volgens de authentieke infusie methode. Als organisatie hebben we 11 verschillende Val-Dieu bieren geproefd. Op deze avond schenken wij de vijf beste, althans dat vinden wij.
Nieuwsgierig? De bierproefavond begint om 20.00 in Herberg de Veerkes aan het St. Jansplein te Moergestel. De bijdrage voor deze avond bedraagt voor niet-leden € 15,-. Iedereen boven de 18 is van harte welkom (aanmelden graag via ), maar we hebben een maximaal aantal plekken. Tot dan!
Proost,
Vereniging Bierproeven